Spartak Myjava povedie Dorňák, vystriedal Hudeca

23.12.2013 Myjava

Myjava 23. decembra (TASR) - Futbalistov Spartaka Myjava povedie v jarnej časti Corgoň ligy hlavný tréner Radúz Dorňák, ktorý na poste vystriedal Ladislava Hudeca. Jeho asistentmi budú Ľuboš Nosický a Peter Vavák. Informáciu v pondelok priniesol denník Šport.

"Pre mňa bola táto ponuka dosť prekvapujúca, lebo som neočakával, že Ladislav Hudec skončí svoju misiu v Myjave predčasne, zvlášť po vydarenej jeseni. Neskúmal som, prečo k tomu vlastne prišlo, lebo to nie je moja parketa. V Myjave som mal pod patronátom celú mládež s dôrazom na dorasteneckú sekciu. Keď takáto situácia nastala, keď sa generálny manažér, športový riaditeľ a prezident klubu takto rozhodli, asi vedia prečo. V myjavskom klube pôsobím už poldruha roka, poznám podmienky, spôsob práce, spôsob hry i väčšinu hráčov osobne, takže som nad akceptovaním ponuky ani dlho nerozmýšľal. Návrh zmluvy je taký, že dokončím rozbehnutú sezónu a pokračovať budem aj v tej nasledujúcej. Teda je na poldruha roka," uviedol Dorňák.

Myjava v minulej sezóne pod Hudecovým vedením ako nováčik útočila do posledných kôl na pohárovú Európu a v tabuľke ročníka 2012/2013 skončila štvrtá. Ani v tejto sa jej neviedlo na jeseň najhoršie, prezimuje na piatom mieste. Na konte má po 19. kolách 30 bodov, o dva viac ako šiesta Trnava a o bod menej ako tretí Ružomberok, resp. štvrtá Senica. Myjavčania majú bilanciu 9 výhier, tri remízy a sedem prehier so skóre 34:29.
 

Vyberte región